Activiteitenkalender

AFGELAST - The Night Run Festival

10 apr 2020,
21:30 uur - 23:30 uur

The Night Run Festival pakt uit voor haar 6e editie met de Music Edition! Dit hardloopfeestje mag je natuurlijk niet missen! Op Goede Vrijdag 10 april 2020 is de start van The Night Run Festival: Music Edition in de Molenstraat. Het centrum van Nijmegen is hét podium van deze Night Run met een muzikaal tintje. 

Door de straten rennen, terwijl deze straten – zo donker als de nacht –  opgelicht worden door artiesten, honderden lampjes, tientallen fakkels en indrukwekkende licht- en lasershows! Er zijn vier zones met heerlijke muziek uit verschillende decennia; 70s, 80s, 90s & 00s. Voor iedere fanatieke én recreatieve loper een unieke ervaring. 

The Night Run Festival: Music Edition is een prachtige mix van gezelligheid, sportiviteit en ontspanning. Na afloop van de run is er voor alle Night Runners een gezellige afterparty bij Café van Buren om het feest zo lang mogelijk voort te zetten met swingende muziek!

Beleef Nijmegen by Night en ren mee langs alle high-lights van Nijmegen onder genot van de beste beats!

De start/finish van The Night Run Festival bevindt zich in het bruisend hart van het Nijmeegse uitgaansleven. Na een opzwepende warming-up in de Molenstraat begin je aan jouw ronde van 5 kilometer of 11,5 kilometer. Van de sfeervol verlichte binnenstad tot de donkere Ooijpolder. Ren langs de mooiste historische hotspots en prachtige winkelstraatjes. Ervaar Nijmegen by night tijdens The Night Run Festival: Music Edition!

De prachtige urban running route brengt je onder andere door de drie Nijmeegse stadsparken (Kronenburgerpark, Valkhofpark en Hunnerpark), langs de Waal met uitzicht op de Waalbrug, over de Grote Markt met indrukwekkende passage Stevenskerk en door de bekende winkelstraten Lange Hezelstraat (oudste winkelstraat van Nederland), Marikenstraat en Molenstraat. Voor deelnemers aan de 11,5 kilometer is de passage door de Ooijpolder zo donker als de nacht. Dit is de ultieme ervaring van het lopen in het donker! Bij verschillende locaties in de Nijmeegse binnenstad tref je muziek van jouw favoriete artiesten uit de verschillende decennia: 70s, 80s, 90s & 00s. De sfeer en gezelligheid staan bij dit event op #1.

Onderweg zijn er voor alle Night Runners drankposten met water en sportdrank. Voor de deelnemers aan de 5 kilometer is er 1 drankpost onderweg. Voor de deelnemers aan de 11,5 kilometer zijn er op maar liefst 3 punten de mogelijkheid om de energievoorraad aan te vullen. Met de inzet van vele vrijwilligers en verkeersregelaars is het parcours verkeersvrij. Na het trotseren van de prachtige route wachten er voor alle deelnemers goed gevulde tafels met appels, bananen, sinaasappels, winegums, drop, ontbijtkoek en meer lekkers! 

Klik hier voor meer informatie over The Night Run Festival.