Activiteitenkalender

The Night Run Festival

19 apr 2019,
21:30 uur - 23:30 uur

The Night Run Festival is een uniek hardloopfeest in Nijmegen. Eén om niet te missen! Op vrijdagavond 19 april 2019 zal er om 21:30 uur gestart worden met de 6e editie. The Night Run Festival laat Nijmegen in het donker van zijn mooiste kant zien, met allerlei verrassende acts en bijzondere passages.

Denk aan honderden waxinelichtjes, tientallen fakkels, opzwepende muziek en een indrukwekkende licht- en lasershow! Rennend in het donker, met een headlight en glow-sticks, door de Nijmeegse binnenstad is een belevenis om niet snel te vergeten. Aansluitend is er voor alle Night Runners een gezellige afterparty bij Café van Buren.

De start/finish van The Night Run Festival vindt plaats in het bruisend hart van het Nijmeegse uitgaansleven. Na een inspirerende warming-up op de Molenstraat ga je voor een afwisselende ronde van 5 of 11,5 kilometer. Van de verlichte binnenstad tot de donkere Ooijpolder. Van historische hotspots tot de mooiste winkelstraten. Ervaar Nijmegen by night tijdens The Night Run Festival 2019!

De prachtige urban running route brengt je onder andere door de drie Nijmeegse stadsparken (Kronenburgerpark, Valkhofpark en Hunnerpark), langs de Waal met uitzicht op de Waalbrug, over de Grote Markt met indrukwekkende passage Stevenskerk en door de bekende winkelstraten Lange Hezelstraat (oudste winkelstraat van Nederland), Marikenstraat en Molenstraat. Voor deelnemers aan de 11,5 kilometer is de passage door de Ooijpolder zo donker als de nacht en de ultieme ervaring van het lopen in het donker.

In de stad flitsen we onderweg langs allerlei verrassende acts en bijzondere doorkomsten. Met als hoogtepunt de afsluitende passage door winkelcentrum Molenpoort en de finish promenade op de Molenstraat met licht, lasers en muziek!

Er is een tijdsklok aanwezig, maar je tijd wordt niet geregistreerd. The Night Run Festival heeft geen wedstrijdelement, de insteek is dat je Nijmegen op een unieke manier ontdekt en vooral veel plezier beleeft bij deze nachtelijke ontdekkingsreis door de stad! Af en toe een stukje wandelen is geen enkel probleem, de route is best pittig!

Klik hier voor meer informatie over The Night Run Festival.