Activiteitenkalender

Eiland Run

29 jun 2018,
19:00 uur - 00:00 uur

Leave the city, escape to the island! Kom naar het stadseiland voor de Eiland Run! Op vrijdagavond 29 juni 2018 zal er om 19:00 uur worden gestart vanaf de Lentse Warande met de 5 kilometer. Aansluitend gaan om 20:00 uur de lopers voor de 10 kilometer van start. De Eiland Run vindt plaats in hartje stad, op het nieuwe langgerekte rivierpark Veur-Lent. Een oase van rust en prachtig terrein om lekker te lopen.

De Eiland Run is een mix van hardlopen, muziek, eten en drinken op de zwoele zomeravond. Heerlijk rennen door de natuur en genieten van de prachtige vergezichten. Na afloop chillen op je strandstoel met een koel drankje bij de barbecue. Schrijf je in, waan jezelf aan zee en zet als eerste je voetstappen op het eiland. Bring your friends, vergeet de zwemspullen en BBQ-tickets niet, we gaan door tot middernacht!

De start/finish van de Eiland Run vindt plaats op de Lentse Warande, met het fantastische uitzicht op de skyline van Nijmegen. Na een inspirerende warming-up ga je voor een afwisselende ronde van 5 of 10 kilometer over de Lentloper, de Zaligebrug, door Oud-Lent en andere fraaie plekken op het stadseiland Veur-Lent. 

Voor zowel de 5 als 10 kilometer is er een vernieuwd parcours. Deelnemers van de 5 kilometer lopen nu ook over de Zaligebrug, waardoor het nog meer genieten is van het prachtige uitzicht vanaf het stadseiland. Voor deelnemers van de 10 kilometer is de afsluitende lus aangepast. Hiermee is ook een passage mogelijk langs het voormalige fort Knodsenburg.

Onderweg is er voor alle Eiland Runners een drankpost. Met de inzet van vele vrijwilligers en verkeersregelaars is het parcours verkeersvrij. Na het trotseren van de prachtige route wacht er, nog voordat de BBQ Party van start gaat, voor alle deelnemers goed gevulde tafels met appels, bananen, sinaasappels, winegums, drop, ontbijtkoek en meer lekkers!  

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven voor de Eiland Run.