Activiteitenkalender

Eiland Run

28 jun 2019,
19:00 uur - 22:00 uur

Leave the city, escape to the island! Kom naar het stadseiland voor de Eiland Run! Op vrijdagavond 28 juni 2019 zal er om 19:00 uur worden gestart vanaf de Lentse Warande met de korte afstand van 5 kilometer en een beetje. Aansluitend gaan om 20:00 uur de lopers voor de 10 kilometer van start. De Eiland Run vindt plaats in hartje stad, op het nieuwe langgerekte rivierpark Veur-Lent. Een oase van rust en prachtig terrein om lekker te lopen.

Heerlijk rennen door de natuur, langs het water en genieten van de prachtige vergezichten. Na afloop een koel drankje op de zwoele zomeravond. Schrijf je in, waan jezelf aan zee en zet als eerste je voetstappen op het eiland!

De start/finish van de Eiland Run vindt plaats op de Lentse Warande, met het fantastische uitzicht op de skyline van Nijmegen. Na een inspirerende warming-up ga je voor een afwisselende ronde van 5 of 10 kilometer over de Lentloper, de Zaligebrug, door Oud-Lent en andere fraaie plekken op het stadseiland Veur-Lent.

Voor de 5 kilometer is het parcours aangepast met de verplaatsing van de start naar de Lentse Warande. Hierdoor is de afstand nu 5,3 kilometer oftewel 5 kilometer en een beetje. Deelnemers van de 5 kilometer kunnen nu nog meer genieten van de prachtige entourage op het start/finish-terrein. Voor deelnemers van de 10 kilometer is de afsluitende lus aangepast, waardoor iedereen nu kan finishen langs de ‘tribune’ onder aanmoediging van alle aanwezige supporters. 

Onderweg zijn er voor alle Eiland Runners drankposten. Voor de deelnemers aan de 5 kilometer is er één drankpost onderweg. Voor de deelnemers aan de 10 kilometer is er nog een tweede extra drankpost. Met de inzet van vele vrijwilligers en verkeersregelaars is het parcours verkeersvrij. Na het trotseren van de prachtige route wacht er voor alle deelnemers goed gevulde tafels met appels, bananen, sinaasappels, winegums, drop, ontbijtkoek en meer lekkers!  

Kli hier voor meer informatie over de Eiland Run.