Activiteitenkalender

Bruggenloop Nijmegen

19 sep 2018,
19:00 uur - 00:00 uur

Het meest gelopen rondje in Nijmegen! Een rondje over de bruggen, met prachtige vergezichten over de Waal en de stad Nijmegen. Een ronde om van te genieten! Op woensdagavond 19 september zal er om 19:00 uur vanaf de Waalkade worden gestart met de 10 kilometer. Aansluitend gaan om 19:15 uur de lopers van start voor de traditionele 6,9 kilometer met de passage over drie bruggen. 

Voor de deelnemers aan de 10 kilometer zijn totaal vijf bruggen in het parcours opgenomen, waarbij ook de passage mogelijk is over het stadseiland Veur-Lent. Met het fantastische uitzicht over stad en rivier is het een bijzondere ervaring om hier te lopen. Afsluitend is er nog de mooie passage over de Waalbrug en door het historische Valkhofpark.De start is evenals voorgaande jaren vanaf de Waalkade. Ook de finish vindt plaats op dit karakteristieke stukje Nijmegen. Met de herinrichting van de Waalkade zal het start/finish-terrein enigszins worden aangepast. Ongewijzigd blijft het parcours en worden de fraaie Nijmeegse bruggen getrotseerd, waarmee je het gehele parcours een fantastisch uitzicht hebt!

Voor de deelnemers aan de 10 kilometer zijn er vijf bruggen in het parcours opgenomen, waaronder de Zaligebrug en de Lentloper. Hiermee is er bijzondere passage mogelijk over de Spiegelwaal naar het rivierpark Veur-Lent. Voor de deelnemers aan de 6,9 kilometer zijn zoals elk jaar de Snelbinder (wiebelende brug!) en de imposante Waalbrug het hoogtepunt. In de laatste kilometer wacht er nog een bruggetje voor de passage door het Valkhofpark en de snelle afdaling naar de Waalkade.

Onderweg is er voor alle Bruggenlopers een drankpost. Met de inzet van vele vrijwilligers en verkeersregelaars is het parcours verkeersvrij. Na het trotseren van de prachtige route wacht er aan de finish voor alle deelnemers goed gevulde tafels met appels, bananen, sinaasappels, winegums, drop, ontbijtkoek en meer lekkers!

Klik hier voor meer informatie over de Bruggenloop Nijmegen.