Activiteitenkalender

Sinterklaasintocht Nijmegen

18 nov 2017,
13:00 uur - 16:00 uur

Waalkade

Zaterdag 18 november 2017 is het zover: de aankomst van de Sint per stoomboot aan de Waalkade in Nijmegen. Met de aankomst in Nijmegen begint het leukste (kinder)feest van het jaar! Iedereen is welkom in de binnenstad om van de Sinterklaas intocht een leuk en gezellig dagje uit te maken voor het hele gezin. Er is ontzettend veel te doen en beleven…

Sinterklaasintocht
Ieder jaar viert Nijmegen groot feest als Sinterklaas op de Waalkade aankomt; jong en oud uit Nijmegen en omgeving komen die dag naar het centrum om Sinterklaas welkom te heten. Tijdens de Sinterklaasintocht zingen de kinderen Sinterklaasliedjes, terwijl de pieten snoepgoed uitdelen. Na het programma op de Waalkade vervolgt de Sint zijn tocht door het centrum van Nijmegen.

Programma van de Sinterklaasintocht
De aankomst van de Sint is op de Waalkade in Nijmegen. Daar wordt hij verwelkomd en zijn er leuke optredens om het wachtend publiek te vermaken. Vervolgens gaat Sint te paard verder via de Voerweg omhoog richting de Burchtstraat en de Grote Markt. Op de Grote Markt is er ook weer allerlei spektakel. Vanuit daar zegt de Sint gedag en vertrekt hij voor zijn welverdiende rust naar het Huis van Sinterklaas….ook in Nijmegen!

Plaats: Waalkade – Grote Markt
Datum: zaterdag 18 november 2017
Tijd: 13:00 uur