Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2019: Marije van der Valk genomineerd

Op 15 november wordt voor de 11e keer de bokaal ‘Nijmeegs Ondernemer van het Jaar’ uitgereikt en dit keer is Marije van der Valk (38) één van de genomineerden. Ze neemt het op tegen Jan Diebels (Dedicated Fashion) en Pierre Guelen (Planon).

Marije van der Valk: “Het feit dat we op de longlist stonden om genomineerd te worden kwam als een complete verrassing. Ik voel me natuurlijk zeer vereerd dat ons ondernemerschap positief opvalt in de stad, maar deze nominatie had ik niet aan zien komen. Tot aan het jurybezoek heb ik me dan ook geen illusies gemaakt dat we überhaupt kans maakten op deze prijs, maar nu we bij de laatste drie zitten gaan we natuurlijk ook voor de winst,” lacht ze.

Samen met haar partner Thijs Boomkens en hun twee zoons streek Marije enkele jaren geleden neer in Nijmegen-Lent om daar haar droom te verwezenlijken: een eigen Van der Valk vestiging. En met succes. Al sinds de opening staat het hotel in de top 3 van beste hotels in Nederland.

Als we Marije vragen waarom zij de titel ‘Nijmeegs Ondernemer van het Jaar’ verdient, antwoordt ze:

“Hoewel ik geboren en getogen ben in Arnhem, is mijn gezin met veel liefde ‘de brug overgestoken’ naar Nijmegen. We ondernemen én wonen met heel veel plezier in Lent en voelen ons thuis. Het is natuurlijk moeilijk om van jezelf te zeggen waarom je een prijs verdient, maar ik denk dat onze komst zowel reuring als rust in Nijmegen heeft gebracht. We zijn gesetteld, ons pand en karakter is duurzaam, we ondernemen maatschappelijk verantwoord, denken aan de omwonenden en gaan altijd voor het algemene belang. We hebben geen haast, we hoeven niet weg, we willen graag ondernemen zoals onze grootouders dat deden: met generatie-overschrijdende visie. We willen een plek zijn waar onze gasten zich thuis-van-huis voelen. Als ondernemers maken wij het verschil door niet voor de snelle winst te gaan maar voor een duurzame relatie met onze leveranciers, partners, gasten én medewerkers. En ik hoop dat samen met Thijs de komende decennia te blijven doen in Nijmegen!”

De verkiezing wordt georganiseerd  door de Stichting Nijmeegs Ondernemer van het Jaar en de uitreiking vindt plaats op 15 november in de Vereeniging. Kijk voor meer informatie op https://nijmeegsondernemervanhetjaar.nl/.

In Nijmegen Noord is stroom schaars - Lidl en Van der Valk schieten te hulp

De Nijmeegse wijk Waalsprong groeit in hoog tempo. Over een paar jaar komt er een nieuw verdeelstation voor stroom, maar tot die tijd is er een risico dat het stroomnet overbelast raakt. Een slimme samenwerking van netbeheerder Liander met Lidl en Van der Valk moet uitkomst bieden.

Het wordt penibel op het stroomnet van Nijmegen Noord, oftewel Waalsprong. Het is vrijdag 14 december 2018 en de kerstverlichting staat al in volle bloei; voor het toch al zwaarbelaste net in het gebied lijkt dat net de druppel die de emmer dreigt te doen overlopen. Als kort na vijven de mensen thuiskomen van hun werk en de een na de ander de elektrische auto aan de lader zet, thuis de lampen aandoet en de oven voorverwarmt, dreigt het stroomnet overbelast te raken.

Het mag natuurlijk geen probleem zijn, die thuiskomers en hun ovens, maar in de wijk Waalsprong is het dat wel. Het gebied groeit als een razende. Duizenden woningen zijn er de afgelopen jaren gebouwd, en vele bedrijven. Er had al lang een extra kabel moeten worden gelegd om meer stroom naar het gebied te leiden, een kabel van 10 kilometer lengte, maar netbeheerder Liander wil dat niet. Over een paar jaar is er een heel nieuw verdeelstation gereed, helemaal aan de andere kant van de wijk. Dan is die extra kabel, die 1 miljoen euro kan kosten, overbodig.

Maar die koude avond komt het er wel op aan. Het is Lidl dat uitkomst brengt. Het supermarktconcern heeft net een splinternieuw distributiecentrum gebouwd aan de rand van het geplaagde gebied. Het gebouw is gigantisch: zeven voetbalvelden groot, met koel- en vriescellen als kathedralen, op dat moment overigens nog schoon leeg. Het gebouw zit vol snufjes en installaties om de energiehuishouding zo efficiënt en goedkoop mogelijk te maken.

Een van die installaties staat in een zeecontainer op het terrein: een batterij met een vermogen van 1 megawatt. In theorie voldoende op bijna 7.000 woningen enige tijd van stroom te voorzien. De batterij zit vol, want Lidl heeft een dag eerder al een seintje gekregen dat het paraat moet staan. Om vijf uur op die donkere middag is het zo ver: de batterij van Lidl begint stroom te leveren aan het openbare net. Anderhalf uur maar, maar het is voldoende. Situatie gered.

Flexibiliteitsmarkt

Het was geen kunst- en vliegwerk, die ingreep van Lidl. In november vorig jaar startte netbeheerder Liander in het gebied een zogenaamde ‘flexibiliteitsmarkt’, een constructie om de pieken in het stroomgebruik op te vangen. Twee grote stroomverbruikers in het gebied doen mee: Lidl met zijn distributiecentrum en een paar kilometer verderop Van der Valk met zijn hotel. Die vrijdag kwam de ‘markt’ voor het eerst in actie.

In beginsel is de truc simpel. Wordt de vraag naar stroom in het gebied te groot, dan kan Van der Valk zijn warmtepompen best even wat zachter zetten zonder dat de gasten er ook maar iets van merken. Lidl heeft zelfs twee mogelijkheden. Niet alleen die megabatterij, maar het bedrijf kan ook zijn vriezer een paar uur wat zachter zetten, als de temperatuur maar tussen min 28 tot min 30 graden blijft. ‘Dat scheelt ook al 150 kilowatt’, zegt Arnold Baas, bij Lidl Nederland verantwoordelijk voor het energiemanagement. Dat is voldoende voor 130 huishoudens.

Die dag in december was de eerste keer dat de flexibiliteitsmarkt in actie kwam. Sindsdien was het nog drie keer bingo, ook deze dinsdag nog, vertelt Sander Drissen van energiedienstverlener Scholt Energy, verantwoordelijk voor de technische kant van de flexibiliteitsmarkt. Liander denkt de komende jaren ‘enkele tientallen keren per jaar’ een beroep te moeten doen op Lidl en Van der Valk om het stroomnet van Waalsprong voor rampen te behoeden.

Smart grids

Her en der wordt in Nederland al geëxperimenteerd met ‘smart grids’ oftewel slimme netwerken. In al die gevallen gaat het erom de techniek onder de knie te krijgen, maar hier in Nijmegen gaat het voor het eerst ‘om het echie’. Een volgend project is in voorbereiding: in de Zuidplaspolder tussen Rotterdam en Gouda heeft Liander een tender uitgeschreven, op zoek naar bedrijven die willen deelnemen aan zo’n smart grid. ‘In dat gebied is de situatie nog veel erger dan in Nijmegen’, zegt woordvoerder Peter Hofland van Liander. ‘Nieuwe klanten kunnen alleen een kleine aansluiting krijgen, en bestaande klanten krijgen geen uitbreiding.’ Ook hier moet een flexibiliteitsmarkt een paar jaar overbruggen, wachtend op een nieuwe kabel.

Het verdienmodel voor netbeheerder Liander is helder: 1 miljoen euro uitgespaard. Maar ook Lidl en Van der Valk profiteren, want zijn krijgen een vast bedrag voor het ter beschikking stellen van hun afroepbare capaciteit.

Hoeveel dat oplevert? ‘We sparen 20 procent op onze energierekening uit’, zegt Arnold Baas van Lidl. Dat komt neer op 70 duizend euro per jaar. Dat wordt niet alleen verdiend met de flexibiliteitsmarkt. Lidl heeft zijn megabatterij neergezet voor meerdere doelen. In de eerste plaats om er zonnestroom van eigen dak in op te slaan, en vervolgens om met stroom te kunnen handelen, ten bate van het hoogspanningsnetwerk. De inzet voor de congestiebestrijding is meer een extraatje. Baas: ‘De installatie die voor al die taken bij elkaar nodig is, verdienen we in zes jaar terug.’

 

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent maakt flexibiliteitsmarkt Nijmegen-Noord mogelijk

NIJMEGEN, 11 februari 2018

Met hulp van Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent zijn netbeheerder Liander en energieleverancier Scholt Energy Control in december een flexibiliteitsmarkt gestart in Nijmegen-Noord. Met het hotel zijn afspraken gemaakt over het energiegebruik. Daardoor ontstaat flexibiliteit en sluit de vraag en het aanbod van elektriciteit in dit gebied beter op elkaar aan.

De eerste resultaten van de flexibiliteitsmarkt zijn positief en de deelnemende partijen doen waardevolle ervaringen op nu het systeem in de dagelijkse praktijk wordt toegepast.

Doordat het hotel zijn warmte-koudeopslag installatie (WKO) en een verwarmingsinstallatie op gas via een slim systeem kan laten aansturen, ontstaat er flexibiliteit, dat is ruimte in de vraag naar elektriciteit. Als er een hoog energieverbruik is in Nijmegen-Noord gebruikt het hotel eerst de opgeslagen energie uit hun warmtepompen, waarmee opgewarmd water vanuit de bodem wordt gepompt voor verwarming van het hotel en de warmwatervoorziening. Op momenten dat de elektriciteitsvraag piekt, schakelt Van der Valk over op een buffer van de WKO en in het uiterste geval op gas, zodat het stroomnetwerk ontlast wordt. Met behulp van slimme algoritmes en software, ontwikkeld door Scholt Energy Services in samenwerking met Enervalis, zijn deze schakelmomenten volledig geautomatiseerd.

Dankzij de warmtebuffer kan het hotel zonder problemen zijn gasten van voldoende warm water voorzien en de ruimtes in de zomer koel houden. Bovendien heeft het hotel hierdoor op bepaalde momenten minder elektriciteit nodig. De duurzame energie die het niet gebruikt komt daardoor beschikbaar voor huishoudens en bedrijven op het moment dat het aanbod van energie lokaal lager is. Van der Valk ontvangt hiervoor een vergoeding van Scholt Energy Control. Scholt biedt deze flexibiliteit aan Liander en andere partijen aan.

Nijmegen-Noord Nijmegen-Noord is een gebied waar de elektriciteitsvraag en het aanbod van duurzame energiebronnen zich sneller ontwikkelt dan verwacht. Liander heeft als taak om ook in dit gebied een betaalbare en betrouwbare energievoorziening te blijven bieden. Om aan de capaciteitsvraag in dit gebied te kunnen voldoen, wordt een nieuw onderstation gebouwd. Het streven is dat dit station over vijf jaar klaar is. In de tussenliggende periode wordt in plaats van een tijdelijke kabel gekozen voor een flexibiliteitsmarkt. Nijmegen-Noord is de eerste locatie waar een flexibiliteitsmarkt wordt gerealiseerd als alternatief voor het aanleggen van een tijdelijke kabel.

De gemeente Nijmegen, European Green Capital 2018, is voorloper op het gebied van duurzaamheid en wil fungeren als inspiratiebron voor andere steden. Samen met bewoners, bedrijven en de regio wil de gemeente laten zien hoe groene initiatieven, duurzame business en technische innovaties worden gerealiseerd. De start van de eerste lokale flexibiliteitsmarkt in Nijmegen-Noord past bij deze ambitie.

Wat is een flexibiliteitsmarkt? In een flexibiliteitsmarkt worden vraag en aanbod van elektriciteit beter op elkaar afgestemd. Flexibiliteit ontstaat als gebruikers van energie hun vraag en aanbod in tijd verschuiven. Via een slim systeem kan duurzame energie bijvoorbeeld worden opgeslagen en energiegebruik tijdelijk uitgesteld. Zo kunnen gebruikers hun lokaal opgewekte energie opslaan in een batterij of hun verlichting of apparatuur later laten inschakelen. Op een flexibiliteitsmarkt verzamelen zogenaamde aggregators
flexibiliteit, zorgen ze dat slimme apparaten vraag en aanbod in balans brengen en bieden dit als dienst aan meerdere partijen aan. In dit project vervult Scholt Energy Services de rol van aggregator.

Een flexibiliteitsmarkt kan voordeel opleveren voor alle betrokken partijen. De eindgebruiker ontvangt een vergoeding als hij zijn verbruik verschuift of zijn opgewekte duurzame energie opslaat. De netbeheerder kan te hoge piekbelasting voorkomen, waardoor het elektriciteitsnet (nog niet direct) hoeft te worden verzwaard.

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent wint Duurzaamheidsprijs Nijmegen Green Capital 2018

(Artikel via Wiegerinck Architecten)

Nijmegen, 1 februari 2018

Het door Wiegerinck ontworpen Van der Valk Hotel in Nijmegen-Lent is onderscheiden met de Duurzaamheidsprijs Nijmegen Green Capital 2018. Het Architectuurcentrum Nijmegen heeft de Duurzaamheidsprijs in het leven geroepen in het jaar waarin Nijmegen de titel ‘Green Capital of Europe’ draagt om de aandacht te vestigen op bijzondere duurzaamheidsprestaties.

De jury roemt in het bijzonder de opdrachtgever en noemt het hoopgevend dat Van der Valk heeft gekozen voor een echte identiteitswijziging: “Dat duurzaamheid hier als uitgangspunt is genomen voor een commercieel hotelbedrijf is erg bijzonder. Zeker, omdat het hotel dit niet per se nodig heeft om zich te onderscheiden in de markt. De jury hoopt dat in de familie en breder in de hotelbranche hierdoor duurzaam (en circulair) bouwen de norm wordt.”

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent is één van de duurzaamste hotels in Nederland, hetgeen mede tot uiting komt door het behalen van het BREEAM Excellent en Green Globe certificaat. De basis van deze duurzaamheid wordt gevormd door een gebouwschil met een hoge energetische waarde door o.a. een hoge luchtdichtheid, zonwerend glas en een hoge isolatiewaarde. De energie die vervolgens nodig is om bijvoorbeeld het gebouw te verwarmen wordt middels een warmtepomp zo duurzaam mogelijk opgewekt.

De gevel kenmerkt zich door een beperkt materiaal gebruik met veel aandacht voor detail. De gemetselde penanten van baksteen gemaakt van klei uit de afgravingen van de Waal laten een gevarieerd beeld zien in diepte. Naast deze lokale steen wordt gebruik gemaakt van geanodiseerde aluminium kozijnen aangevuld met geperforeerde panelen. Dit verfijnde en sprankelende materiaal vormt een interessant contrast met de robuuste steen in de gevel.

Het hotel is voorzien van groene daken die accumulerend werken voor neerslag en door een diversiteit aan begroeiing in alle jaargetijden een mooi beeld opleveren. Het regenwater wordt vervolgens middels wadi’s teruggebracht in de natuurlijke omgeving.

Andere duurzaamheidsmaatregelen zijn het genereren van warm tapwater uit restwarmte van de koel- en vriestechniek in de keuken en de toepassing van KAT technologie waarbij de warme lucht uit de afzuiging van de keuken gereinigd en hergebruikt wordt.

Familie Van der Valk heeft daarnaast ook maatregelen genomen ter ondersteuning van de lokale ecologie. Er is een bijenhotel gerealiseerd, 20 nestkasten voor gierzwaluwen en een nestkast voor vleermuizen. Ook de externe verlichting is qua sterkte afgestemd op een zo minimale omgevingsvervuiling. Uiteraard is de gehele verlichting van het hotel uitgevoerd in LED.

Het geheel aan maatregelen maakt dat Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent met hart voor de toekomst gerealiseerd is en dus duurzaamheid in haar DNA heeft zitten.

Beste vergaderlocatie van Oost-Nederland


Nijmegen, 22 januari 2018

Zakelijke gasten kunnen hun hart ophalen wanneer zij een meeting hebben bij Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Op het businessevent van MEETINGS, welke maandag 22 januari plaatsvond in Beesd, werd het hotel uitgeroepen tot beste vergaderlocatie van regio Oost-Nederland. Bij de landelijke verkiezing eindigden ze op de derde plaats.

Marije van der Valk ontving de felbegeerde MEETINGS® Awards uit handen van Hans Kazàn, die tijdens het event optrad als dagvoorzitter. “Ik ben ontzettend trots op ons team en draag deze award dan ook op aan Koen, Lisette, Chantal, Glenn en Mathijs, die onze gasten dagelijks in de watten leggen”, aldus Marije. “Deze collega’s zijn al vanaf de opening werkzaam in ons hotel en zorgen ervoor dat iedere bijeenkomst, of deze nu klein of groot is, op rolletjes verloopt. Zo kennen ze alle vaste gasten en bezorgen iedereen het ‘thuis-van-huis’-gevoel, één van de belangrijkste speerpunten binnen ons bedrijf. Via deze weg wil ik ze dan ook graag bedanken voor hun inzet!”.

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent nieuwe sponsor van jeugdvoetbal vv DVOL


Nijmegen-Lent, 4 november 2017

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent is hoofdsponsor geworden van de jeugd van voetbalvereniging DVOL uit Lent. In het clubhuis van DVOL ondertekenden Thijs Boomkens en Stan Aldenhoven een driejarige samenwerkingsovereenkomst. De naam van Hotel Nijmegen-Lent prijkt vanaf dit seizoen op de trainingspakken van alle jeugdteams van DVOL en op de reclameborden rond de velden van sportpark Vossenpels. Maar de samenwerking gaat veel verder dan de logo's op kleding en borden.

Samenwerking en maatschappelijke betrokkenheid

Van der Valk en DVOL creëren met deze overeenkomst maatschappelijke betrokkenheid en samenwerking op allerlei terreinen. Zo heeft DVOL haar Bijzondere Algemene Ledenvergadering van juni in één van de prachtige vergaderruimtes van het hotel georganiseerd.

Thijs Boomkens: “We krijgen veel aanvragen met betrekking tot sponsoring, maar helaas is het niet mogelijk om met iedereen in zee te gaan. Ons gevoel speelt bij deze keuze een grote rol; het moet echt bij ons passen en daarnaast proberen we onze maatschappelijke betrokkenheid op diverse vlakken uit te dragen. Jong, oud, lokaal, landelijk, internationaal, gezondheidszorg en sport. Lokaal gezien dragen we bijvoorbeeld de Stichting Vrienden van St. Jozef uit Lent een warm hart toe, ook nodigen we met kerst weer 150 eenzame ouderen uit voor een gezellig kerstdiner. We koken met leerlingen van De Geldershof en doneren al vele jaren met het familieconcern aan KidsRights. In 2017 kreeg onze samenwerking met ‘Hart voor Vrouwen’ echt vorm en één van de resultaten van onze betrokkenheid is de actie #crowdknitting, die op 1 november gestart is. Met zijn allen breien voor het goede doel, waar ook Stichting Straatmensen van profiteert. Op het gebied van sport kiezen we nu graag voor de jeugdspelers van DVOL!”

Wisselwerking

Met het sponsorschap komt nu een wisselwerking op gang tussen hotel en voetclub. Zo kan DVOL de ruimtes in het hotel gebruiken voor zaken als vergaderingen of als er iets te vieren is. Maar Van der Valk gaat DVOL ook helpen met het organiseren van activiteiten, bijvoorbeeld via catering. Thijs Boomkens, lachend: “Noem het maar interactieve sponsoring, een mooie samenwerking op veel vlakken tussen beide partijen.”

Stan Aldenhoven is uiteraard in zijn nopjes met Van der Valk en spreekt van een win-win-situatie. “Wij hebben een hele mooie topsponsor, zij de maatschappelijke betrokkenheid waar het hotel naar op zoek is. Een overwinning voor beide partijen, iedereen is zeer tevreden. Kijk, diensten verkopen is moeilijker dan de verkoop van producten. Want hoe vul je dat in? Het gaat hier niet alleen om geld, maar vooral om samenwerking. En daar gaan zowel Van der Valk als DVOL nu mee aan de slag.”

BREEM Excellent oplevercertificaat voor Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent


Nijmegen, 31 mei 2017

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent heeft het officiële BREEAM oplevercertificaat ontvangen en is hiermee het eerste hotel in Nederland met de waardering “Excellent”.

BREEAM is wereldwijd de belangrijkste beoordelingsmethode en het belangrijkste normeringssysteem dat gebruikt wordt om duurzaamheidsprestaties van gebouwen te bepalen. Van der Valk heeft hoge eisen gesteld aan de duurzaamheid en deze hebben vorm gekregen in het ontwerp en de uitvoering van de bouw. Tijdens de bouw werd veel aandacht besteed aan het beperken van lucht- en milieuvervuiling en men gebruikte duurzame materialen.  

Het nieuwe hotel opende vorig jaar in juli haar deuren. De bouw van de hoteltoren, het plintgebouw en de parkeergarage zijn conform de richtlijnen van het BREEAM ‘Excellent’ certificaat gerealiseerd. Tijdens de bouw is lucht- en milieuvervuiling zoveel mogelijk beperkt, daarnaast werd gebruik gemaakt van duurzame materialen en zijn energiezuinige installaties toegepast. Het hotel ontving vlak na opening ook al het Green Globe certificaat en mag zich nu het meest duurzame hotel in Nederland noemen.  

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent ‘heeft Hart voor Vrouwen’


Nijmegen, 18 april 2017

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent is een samenwerking aangegaan met Hart voor Vrouwen, onderzoeksfonds Radboudumc. Deze stichting heeft als doel klinisch wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen in het Radboudumc te bevorderen, initiëren en te stimuleren.  

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Niet alleen in Nederland, maar ook elders. Deze aandoening is in het verleden alleen bij mannen onderzocht, maar het is vandaag de dag een wereldwijd vrouwenprobleem geworden waarvoor meer onderzoek noodzakelijk is. Stichting Hart voor Vrouwen richt zich het komende jaar op 4 verschillende thema’s en streeft er met deze onderzoeken naar patiënten meer perspectief te bieden op een kwalitatief goed leven, en zelfs genezing.

De stichting ontvangt geen overheidsfinanciering voor onderzoek en is volledig afhankelijk van donateurs en giften. Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent ondersteunt Hart voor Vrouwen op verschillende manieren. “Het komende jaar zullen wij onze krachten bundelen tijdens 3 evenementen. Op 14 mei staat onze Moederdagbrunch in het teken van Hart voor Vrouwen en zullen wij per aanwezige moeder een bedrag doneren aan de stichting,” aldus Marije van der Valk. “Daarnaast werken we tijdens de Vierdaagseweek samen om de naamsbekendheid van Hart voor Vrouwen te vergroten. In het najaar staat een bijzondere actie op de planning, die we op dit moment nog even geheim houden.”

Het familieconcern staat in Nederland bekend om de trouwe banden met goede doelen en Hotel Nijmegen-Lent vormt geen uitzondering. Marije van der Valk: “Onze samenwerkingen zijn nooit gericht op het overmaken van een bepaald bedrag. We geloven in de kracht van duurzame relaties en zijn ervan overtuigd dat je elkaar moet kunnen versterken op diverse gebieden. Daarnaast moet het ook gewoon goed voelen, en Hart voor Vrouwen voelt goed.”

Voor meer informatie over Hart voor Vrouwen, onderzoeksfonds Radboudumc klikt u hier.

Winnaar Nationale Meeting Award 2017


Nijmegen, 9 maart 2017

Nog geen jaar open en nu al winnaar van de Nationale Meeting Award: de gloednieuwe Van der Valk vestiging in Nijmegen-Lent. Tijdens de afsluitende borrel van EvenementContact ontving Marije van der Valk de award uit handen van Ton Soons, directeur van Vergaderhamers.

Nadat het hotel in januari al door Hotels.nl werd uitgeroepen tot ‘Beste Hotel van Nederland’, zijn nu ook de congresfaciliteiten bekroond met een award. “Ontzettend trots dat we dit in zo’n korte tijd hebben bereikt,” aldus Marije van der Valk.

Hoogste score

Het team van Hotel Nijmegen-Lent behaalde de hoogste score en daarmee de overwinning. De jury bestond uit Trees Overkamp (‎Cygnea), Riemer Rijpkema (CLC-VECTA) en Ton Soons (Vergaderhamers). Een greep uit het juryrapport:

“Deze locatie is pas een half jaar open maar oogt sfeervol en professioneel. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel en deze wordt uitgedragen door eigen medewerkers die intern opgeleid worden. De directie en het salesteam hebben een heldere visie en een realistische benadering qua wensen en doelstellingen. Absoluut een uitstekende congreslocatie!” 

Donatie aan stichting Free a Girl

Het inschrijfgeld dat alle deelnemende locaties hebben betaald, werd gedoneerd aan stichting Free a Girl. Voor meer informatie over de Nationale Meeting Award klikt u hier.


Fotocredits: Mike Breeuwer