Activiteitenkalender

City Trail Nijmegen

03 nov 2019,
10:00 uur - 12:00 uur

Ontdek de pracht van de stad met deze unieke Urban Running Experience! Rennend door hartje Nijmegen, met passages door markante gebouwen, mooie parken en allerlei verborgen schatten van de stad. Zondagochtend 3 november klinkt rond 10:00 uur het startschot op het Honigcomplex. Een prachtige uitvalsbasis voor dit avontuurlijke urban running event. Ontdek de oudste stad van Nederland met City Trail Nijmegen! 

De avontuurlijke stadsroute van de City Trail begint bij het Honigcomplex. Lopend door de voormalige soepfabriek begin je aan het uitdagende parcours met diverse bijzondere passages. Van het Valkhofpark tot het Kronenburgerpark en van de Waalhaven tot de oude stadsmuur. Tijdens het hardlopen zul je op plekken komen, waar je nog nooit eerder bent geweest! Een tipje van de sluier: een afwisselend parcours, met pittige klimmetjes, trappetjes op en trappetjes af. Zowel binnen als buiten! Laat je verrassen en ga de uitdaging van de City Trail Nijmegen aan.

Bij de 1e editie waren er fraaie passages van onder andere het HonigcomplexDe WaaghDe LindenbergLUX NijmegenCafé van Burenparkeergarage Keizer Karel en het Dutch Bicycle Centre! Op de afbeelding hiernaast tref je een impressie van de route uit 2018. Bij de 2e editie op zondag 3 november 2019 zullen we weer op zoek gaan naar allerlei leuke nieuwe plekjes, waardoor de route weer totaal anders zal zijn.

Je kan kiezen tussen een afstand van circa 5-7 en 10 kilometer. Bij de kortere route passeer je niet alle locaties. Er is een tijdsklok aanwezig, maar je tijd wordt niet geregistreerd. De City Trail heeft evenals The Night Run Festival geen wedstrijdelement, de insteek is dat je Nijmegen op een unieke manier ontdekt en vooral veel plezier beleeft bij deze ontdekkingsreis door de stad! Af en toe een stukje wandelen is geen enkel probleem, de route is best pittig!

Klik hier voor meer informatie over de City Trail Nijmegen.