Over ons

Crowdknitting - samen breien voor het goede doel

De wintermaanden naderen! Voor velen de mooiste tijd van het jaar, maar helaas niet voor iedereen. Graag slaan wij de handen inéén om meerdere goede doelen te steunen! Doe jij ook mee? 

Samen breien we de wereld een stukje mooier! Wat houdt de actie in?

- Een actieverpakking #crowdknitting kost € 5,00 en bevat een bol wol, 2 breipennen, een breipatroon van onze toekan en een wenskaartje voor in onze wensboom

- Met de inhoud van de actieverpakking, aangevuld met eigen wol, ga je aan de slag en brei of haak je een muts, sjaal, wanten, trui of ander kledingstuk 

- Heleen Gijsbers van Textielatelier "De Vlotte Naald" uit Nijmegen heeft op 16 november belangeloos een workshop haken & breien verzorgd en deze avond was een groot succes! Wij danken alle deelnemers voor hun aanwezigheid en kijken uit naar de creaties. 

- Het wenskaartje vul je in met een wens voor een ander en lever je in bij de receptie van het hotel. Vanaf 6 december hangen wij je wenskaartje in onze kerst-wensboom in de lobby

Wat gebeurt er met jouw € 5,00?

- Wij doneren Stichting Hart voor Vrouwen

- De kledingstukken worden geschonken aan Stichting Straatmensen Nijmegen

- Wij laten in de week voor kerst een wens in vervulling gaan!

Stichting Hart voor Vrouwen

Per dag overlijden in Nederland meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Dit komt omdat deze ziekten zich bij vrouwen minder duidelijk aandienen dan bij mannen. Hart voor Vrouwen maakt zich sterk voor wetenschappelijk onderzoek naar de verbanden van hart- en vaatziekten met andere organen en externe factoren bij vrouwen. Met uw steun streven zij ernaar patiënten meer perspectief te bieden op een kwalitatief goed leven en zelfs genezing.

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent werkt sinds 2017 samen met Stichting Hart voor Vrouwen. Wanneer je meedoet met de actie #crowdknitting, draag je direct bij aan dit goede doel. 

 

Stichting Straatmensen Nijmegen

Stichting Straatmensen bestaat sinds 2000 in Nijmegen. Het doel van de initiatiefnemers is om te kijken hoe men in samenwerking met mensen van de straat (zwervers, verslaafden, ex-psychiatrische patiënten) kan komen tot een verbetering van de leefsituatie.

Het belangrijkste werk van Stichting Straatmensen is het maaltijdproject waarbij ze hun gasten, 15 tot 20 per avond, voorzien van een warme maaltijd, een flink lunchpakket voor morgen, een kop koffie of thee met wat lekkers, kleding en dekens en een luisterend oor.

Alle kleding die wij verzamelen met de actie #crowdknitting wordt geschonken aan Stichting Straatmensen. 

Textielatelier "De Vlotte Naald"

Heleen Gijsbers heeft al vanaf de lagere school een grote passie voor breien en haken, later volgde ook quilten. Ze draagt graag haar kennis, ervaring, creativiteit én enthousiasme over aan anderen en verzorgt dan ook cursussen en workshops in Textielatelier "De Vlotte Naald" in Nijmegen. 

Op donderdag 16 november heeft zij zich belangeloos ingezet voor de actie #crowdknitting door een avondvullende workshop te geven in ons hotel. Wij danken haar daar hartelijk voor! 

Doe een wens - voor een ander!

Bij de actieverpakking #crowdknitting zit een wenskaartje. Ken jij iemand met een bijzondere wens of gun jij een dierbare een mooie ervaring? 

Schrijf de wens voor de ander op het kaartje en lever het in bij de receptie van ons hotel. Vanaf het moment dat de wensboom in de lobby staat, hangt jouw wens voor een ander in de boom. In de week voor kerst laten wij een wens in vervulling gaan!