Over ons

Crowdknitting - samen breien voor het goede doel

Het is bijna kerst! Voor velen de mooiste tijd van het jaar, maar helaas niet voor iedereen. Wij hebben de handen ineen geslagen en sinds 1 november meerdere doelen tegelijkertijd gesteund.

Op donderdag 21 december hebben Peter en Marije van der Valk een waardecheque van € 300,00 uitgereikt aan Eveline Kooke van Stichting Hart voor Vrouwen. Ook werd een enorme stapel sjaals, mutsen, handschoenen en truien overhandigd aan Jelger van Stichting Straatmensen Nijmegen

Wat heeft de actie ingehouden?

- Een actieverpakking #crowdknitting kostte € 5,00 en bevatte een bol wol, 2 breipennen, een breipatroon van onze toekan en een wenskaartje voor in onze wensboom. 

- Met de inhoud van de actieverpakking, aangevuld met eigen wol, zijn de deelnemers aan de slag gegaan en is een muts, sjaal, wanten, trui of ander kledingstuk gehaakt of gebreid. Alle creaties zijn ingeleverd bij de receptie van ons hotel.  

- De wenskaartjes zijn ingevuld met een wens voor een ander en ingeleverd bij de receptie van het hotel. Sinds 6 december hangen ze in onze grote wensboom. Op 22 december zal één van deze wensen in vervulling gaan!

Wat is er gebeurd met de € 5,00 van de deelnemers?

- Wij hebben € 300,00 gedoneerd aan Stichting Hart voor Vrouwen

- De kledingstukken zijn geschonken aan Stichting Straatmensen Nijmegen

- Op vrijdag 22 december laten wij een wens in vervulling gaan!

Stichting Hart voor Vrouwen

Per dag overlijden in Nederland meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Dit komt omdat deze ziekten zich bij vrouwen minder duidelijk aandienen dan bij mannen. Hart voor Vrouwen maakt zich sterk voor wetenschappelijk onderzoek naar de verbanden van hart- en vaatziekten met andere organen en externe factoren bij vrouwen. Met uw steun streven zij ernaar patiënten meer perspectief te bieden op een kwalitatief goed leven en zelfs genezing.

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent werkt sinds 2017 samen met Stichting Hart voor Vrouwen. Iedereen die meegedaan heeft met de actie #crowdknitting, heeft direct bijgedragen aan dit goede doel. 

 

Stichting Straatmensen Nijmegen

Stichting Straatmensen bestaat sinds 2000 in Nijmegen. Het doel van de initiatiefnemers is om te kijken hoe men in samenwerking met mensen van de straat (zwervers, verslaafden, ex-psychiatrische patiënten) kan komen tot een verbetering van de leefsituatie.

Het belangrijkste werk van Stichting Straatmensen is het maaltijdproject waarbij ze hun gasten, 15 tot 20 per avond, voorzien van een warme maaltijd, een flink lunchpakket voor morgen, een kop koffie of thee met wat lekkers, kleding en dekens en een luisterend oor.

Alle kledingstukken die gemaakt zijn tijdens de actie #crowdknitting, zijn op 21 december geschonken aan Stichting Straatmensen. 

Textielatelier "De Vlotte Naald"

Heleen Gijsbers heeft al vanaf de lagere school een grote passie voor breien en haken, later volgde ook quilten. Ze draagt graag haar kennis, ervaring, creativiteit én enthousiasme over aan anderen en verzorgt dan ook cursussen en workshops in Textielatelier "De Vlotte Naald" in Nijmegen. 

Op 16 november heeft zij belangeloos een workshop haken & breien verzorgd in ons hotel en deze avond was een groot succes! Wij danken alle deelnemers voor hun aanwezigheiden bijdragen.