Media & Blogs

Blog: Marije van der Valk

De wens van de doelgroep

Wat te doen als je als ondernemer meerdere doelgroepen bedient? Al bij mijn overgrootvader was iedereen welkom; toeristen en zakelijk reizigers, dorpsgenoten en familie, leeftijd onbelangrijk. In die tijd at men wat de pot schafte en wanneer de zaak vol zat, improviseerde mijn overgrootvader een tafel (of bed) extra. Gastvrij tot op het bot!

Ruim 160 jaar later denken we nog steeds zo, iedere doelgroep is welkom bij Van der Valk. Om ervoor te zorgen dat de gasttevredenheid hoog blijft, gaan we regelmatig in gesprek met onze gasten om op de hoogte te blijven van hun wensen. Waar mogelijk passen we daar onze faciliteiten en service op aan. Ook een groot verschil met de tijd van mijn overgrootouders: gasten hoeven niet meer te eten wat de pot schaft en de kwaliteit van de bedden is een stuk verbeterd ??.

Uit deze gesprekken blijkt dat de wensen van de diverse doelgroepen nog wel eens willen botsen en het is onze taak om daar op een goede manier mee om te gaan. Een tablet op de hotelkamer wordt door senioren niet altijd met gejuich ontvangen en ook een open badkamer is voor sommige gasten iets te vooruitstrevend. De kinderspeelhoek kan voor jonge gezinnen niet groot genoeg zijn, maar geldt dat ook voor onze zakelijke gasten?

Gelukkig is er één wens die voor alle doelgroepen hetzelfde is: persoonlijke, oprechte gastvrijheid. De wil van onze collega’s om die ene stap harder te lopen om de verwachtingen van de gast te overtreffen. Wat dat betreft is er in die 160 jaar niets veranderd, want juist die gastvrijheid zit in ons DNA. Daar kan geen roomservice-robot tegenop!

Auteur: Marije van der Valk

 

 

Blog: Marije van der Valk

 

Verloochen nooit je schnitzel

In hoeverre ‘moet’ je als restaurateur meegaan in trends op het gebied van voeding? Zetten we een foodtruck met Big Green Egg in onze lobby, bemand door een stevige, bebaarde, met tatoeages en leren schort behangen hipster? Of stappen we binnenkort over naar een menukaart met gerechten die louter uit insecten bestaan? Nee, Van der Valk hoeft geen voorloper of trendsetter te zijn; liever bieden we kwaliteit en stabiliteit in ons aanbod. We blijven bij ons DNA en groeien binnen die kaders mee met onze gasten. We vragen ze regelmatig om hun wensen zodat we daar op in kunnen spelen. Daarnaast dragen onze gasten zelf ‘trends’ aan. Denk hierbij aan cappuccino met haver- of sojamelk, superfoods bij het ontbijt, een grotere vraag naar vegetarische gerechten.  

Persoonlijk vind ik het erg leuk om alle trends te volgen, al doe ik zelden mee. De ene zomer drinken we massaal blauwe Chardonnay, het jaar daarop Gin-Tonics in alle soorten en maten en dit jaar is alcohol ‘not done’ dus drinken we alles, maar dan ook echt álles, zonder alcohol. Soms is het leuk om eens iets nieuws te proberen, maar ik heb in de loop der jaren gemerkt dat ik toch altijd terugval op oude, vertrouwde gewoontes. Want laat ik eerlijk zijn: ik ben bijvoorbeeld dol op tomatensoep. En niet zomaar tomatensoep, nee, de échte ‘Valk’ tomatensoep. Al sinds de tijd dat ik als klein meisje glazen spoelde en ijsjes versierde in het restaurant van mijn ouders, eet ik iedere dag een kop tomatensoep. Mét balletjes natuurlijk. Ouderwets misschien, maar niet minder lekker, daarnaast hou ik van tradities. Die tomatensoep hóórt nu eenmaal bij Van der Valk en ik draag die achternaam, dus wie maakt me wat?

Wat ik mooi vind aan ons restaurant is dat de echte “Valk klassiekers” nooit vervelen. Zo staat de knapperige schnitzel nog steeds met stip bovenaan de lijst met meest geserveerde gerechten. In Nijmegen wisselen wij vier keer per jaar de menukaart. Ten eerste omdat onze chefs graag gebruik maken van seizoensgebonden producten, maar ook omdat we onze gasten continu willen blijven verrassen met nieuwe smaken (en ja, ook met nieuwe trends - sommigen noemen het ‘a way of life’). Zo staat er voor het eerst sinds de opening van ons hotel een volledig veganistisch gerecht op de kaart en je likt er werkelijk je vingers bij af. Ik denk dan ook dat de combinatie het beste is: blijf bij je DNA, verloochen nooit je schnitzel en maak af en toe een trendy uitstapje.

Auteur: Marije van der Valk

Blog: Marijn Span

Eerst zien, dan geloven

Als het om horecagelegenheden gaat, houden we niet van verrassingen. Wie loopt er anno 2017 nog een onbekend restaurant binnen zonder eerst de menukaart te raadplegen? Wie boekt er nog een hotel zonder op de website te kijken hoe de kamers eruit zien?

Een lovend marketingverhaal heeft ook bijna geen invloed meer op de keuze van de gast. Want wie zegt “dat het uitzicht fenomenaal is” of “het diner uitmuntend”? Het hotel zelf zeker? Mag ik dat alsjeblieft zelf bepalen? Of liever nog, mag ik dat lezen op één van de vele reviewsites? Want als daar een goed/slecht cijfer staat, zal de dienstverlening/het uitzicht/het diner ook wel goed/slecht zijn… toch?

Ik herken mezelf tot op zekere hoogte in bovenstaande. Google Streetview heeft mij al meer dan eens behoed voor een verkeerde keuze en ik word blij van een goed onderhouden website of een actieve Facebookpagina. Ik knap af op spelfouten, stoor me aan onscherpe foto’s en kan echt huiveren van een kerstaanbieding in januari. Online gastvrijheid is de eerste stap naar een fysiek bezoek!

Vanuit dit oogpunt ontwikkelden wij deze virtuele tour. Je kunt rustig rondlopen, alle faciliteiten bekijken en je eigen verwachting creëren. Kies je op basis hiervan voor een fysiek bezoek? Dan staat ons gastvrije team klaar om deze verwachting te overtreffen. Verrassend vanzelfsprekend, zoals het hoort.

Auteur: Marijn Span, Marketing & Communicatie Manager

Blog: Eliane Roest

Eliane Roest werkt als Instagram expert. Op haar lifestyle blog Instagram Bloggers vertelt ze 'het verhaal achter de foto'. Naast haar blog over ons hotel beschreef ze tevens enkele hotspots van Nijmegen. 

Fotocredits: Eliane Roest

Blog: Denise van Rijswijk

Op www.inhetvliegtuig.nl schrijft Denise van Rijswijk over haar favoriete reisbestemmingen. Het blijkt maar weer dat je niet ver weg hoeft voor een mooie ervaring; wonen in Nijmegen is toch anders dan een hotelovernachting in Nijmegen

Fotocredits: Denise van Rijswijk

Blog: Annelore Lehouck

Met twee volwassenen en vier kinderen een nachtje in een hotel? De meeste gezinnen vinden dat geen optie. Annelore LeHouck en haar gezin bewijzen dat het een fantastische ervaring is Ze deed verslag van haar verblijf op haar blog Compleet Geluk.  

van der valk hotel nijmegen lent

Fotocredits: Annelore Lehouck