Het Van der Valk #Vteam!

Dit jaar zijn wij voor het 3e jaar op rij trotse partner van het #Vteam! Het #Vteam is een groep van 100 kinderen die de Nijmeegse Vierdaagse lopen en is een initiatief van De Kindercorrespondent, een organisatie die de jeugd een stem geeft. Tako Rietveld, bedenker van  De Kindercorrespondent, was tien jaar lang verslaggever voor het NOS Jeugdjournaal. Daar ontdekte hij dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste volwassenen denken.

Tako: “Er wordt veel te veel óver kinderen gepraat en veel te weinig mét ze. De jeugd is een oneindige bron van inspiratie en creativiteit, die bron moet door de meeste mensen nog ontdekt worden. Daar help ik ze graag bij!”

Lees ook: 

Kindercorrespondent loopt ook in 2018 de Vierdaagse met team van jongste deelnemers

NIJMEGEN - Het #Vteam heeft in 2018 weer een belangrijke rol bij de Nijmeegse Vierdaagse. De 100 jongste wandelaars maken ook dit jaar het verschil en laten zien dat ze meer in hun mars hebben dan grote mensen denken. De Kindercorrespondent zoekt in samenwerking met de Vierdaagse Nijmegen en het vfonds 100 jonge wandelaars die deel uit willen maken van deze speciale wandelgroep. Kinderen van alle verschillende achtergronden, huidskleuren en afkomst zijn welkom. Kinderen uit heel de wereld. Kinderen met of zonder handicap. Aanmelden voor het #Vteam kan via de site Vteam.tv. Dit is het derde jaar dat een team met 100 jongste lopers onder begeleiding van de Kindercorrespondent meeloopt.

Het #Vteam
Het #Vteam laat zien dat kinderen meer in hun mars hebben dan veel grote mensen denken. De kinderen wandelen dagelijks 30 kilometer, laten zien wat hen bezighoudt, maken onderweg zelf reportages en gaan los op social media door te vloggen. Als groep worden de kinderen ambassadeurs voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze laten zien dat ze verschil maken, daarom zijn ze het #Vteam. 

Traditie 
Het #Vteam is een initiatief van Kindercorrespondent Tako Rietveld: “De jeugdgroep begint een traditie te worden tijdens de Vierdaagse. Daar zijn we heel trots op. Door de reportages en interviews delen we de stem van de jeugd. Dat is waar de Kindercorrespondent voor staat. Het is mooi dat we er met steun van het vfonds en samen met de Stichting Vierdaagse zo'n succes van kunnen maken. Veel kinderen en ouders proberen zich via de achterdeur al aan te melden. Vanaf nu kunnen we echt los gaan."